کاردرمانی حسی حرکتی

درخواست ثبت‌ نام

فرم زیر را پر کنید تا در اسرع وقت با شما تماس بگیریم.

کاردرمانی حسی حرکتی
هرم یادگیری یا هرم یکپارچگی حسی در تمامی انسان ها از یک ساختمان 3 طبقه تشکیل شده است که طبقه اول این هرم مهارت های هفت گانه حسی را تشکیل می دهد.این هفت حس شامل 1-حس دهلیزی 2-حس لامسه 3-حس عمقی 4-حس بینایی 5-حس شنوایی 6-حس بویایی 7- حس چشایی .
طبقه بالاتر هرم مهارت های حرکتی درشت و مهارت های حرکتی ظریف قرار دارند،مهارت های حرکتی درشت مثل سینه خیز رفتن،راه رفتن،دویدن ،لی لی رفتن و… .مهارت های حرکتی ظریف مثل دکمه بستن،مدادگرفتن،باز کردن زیپ،نوشتن،فیچی کردن و….
طبقه بالاتر هرم مهارت های شناختی مثل توجه و تمرکز،درک،یادگیری،تفکر،حافطه،تصمیم گیری،قضاوت و…قرار دارد.تاوقتیکه مهارت های طبقه اول هرم حسی-حرکتی به خوبی رشد نکند مهارت های سطوح بالاتر دچار نقص میشود.بنابراین کودک هم از نظر مهارت های ذهنی دچار مشکل می شود و هم از نظر مهارت های گفتاری (کلامی) دچار مشکل می شود.
کاردرمانکر با یک سری کارهای درمانی حسی مهارت های هفت گانه حسی را در کودک تقویت می کند.با استفاده از تکنیک های یکپارچگی حسی ،روی حس های دهلیزی،حس عمقی و لامسه تغییر را ایجاد می کند و وقتی این حواس در کودک تقویت شد کودک نسبت به بدن و اندام های خود اگاهی بیشتری پیدا می کند و می تواند مهارت های حرکتی را به درستی انجام دهد.
زمانیکه در این سه سطح حس پیشرفت به اندازه کافی ایجاد شود انوقت در سطوح بالاتر حواس مثل بینایی،شنوایی،بویایی و چشایی اگر نیاز باشد کار میشود.
الویت بندی اینکه کدام حس ابتدا کار شود به تشخیص درمانگر می باشد.و در جلسات درمانی طبق یک پروتکل درمانی،درمان صورت می گیرد.پس هدف کاردرمانگر که به شکل حسی کار می کند و می خواهد بین اطلاعات حسی که به مغز می رود یک هماهنگی و یکپارچگی ایجاد کند که کودک در هر شرایطی بتواند از سه مهارت های حسی خود درست استفاده کند و به دنبال ان بتواند یک عکس العمل مناسبی نسبت به محیط از خودش بروز دهد.
چه بچه هایی نیاز به کاردرمانی حسی – حرکتی دارند؟
1_کودکانی که در فقرمحیطی بوده اند ، تایم زیادی را در موبایل یا جلوی تلویزیون گذرانده اند،خیلی با این بچه ها بازی نکرده اند و قاعدتا در این کودکان اختلال در پردازش حسی دیده می شود،که اگر تشخیص زودهنگام بگیرند به طور کامل با کاردرمانی حسی – حرکتی درمان می شوند.
2_کودکان بیش فعال و دارای نقص توجه و تمرکز ،یکی از مشکلات انها مشکلات حسی است که اگر به موقع و به میزان کافی کاردرمانی حسی – حرکتی دریافت کنند مشکل انها برطرف میشود و متناسب با سن مهارت های ذهنیشون ارتقا پیدا میکند.
3_کودکان دارای اختلال یادگیری،اکثر این کودکان چون ضعف در مهارت های حسی – حرکتی دارند دچار نقص در توجه و تمرکز می شوند و دچار اختلال یادگیری می شوند که در واقع در کاردرمانی حسی-حرکتی تا حدی روی تحریک حواس کار میشود و باعث میشود که مشکلات تا حد زیادی تعدیل گردد.
4_کودکان کم توان ذهنی،انها به خاطر پایین بودن درک و شناخت انها از مهارت های حسی-حرکتی پایینی برخوردارند.به خاطر همین خیلی زیاد به کاردرمانی حسی_حرکتی در همه سنینشون نیاز دارند.
5_کودکان با تاخیرذهنی- حرکتی،این کودکان با کاردرمانی حسی-حرکتی به سرعت پیشرفت می کنند و طی مدت زمان کوتاهی این تاخیر تعدیل می گردد.
6_اختلالات جسمی مثل فلج کغزی که نیاز زیادی به کاردرمانی حسی-حرکتی دارند و متناسب با شدت اسیب این کاردرمانی انجام میشود.
7_اختلالت رفتاری:این کودکان معمولا وقتی مشکلات حسی-حرکتی دارند معمولا اختلالات رفتاری زیادی در انها میبینیم که اگر کنار بازی درمانی کاردرمانی هم دریافت کنند تا مشکلات حسی -حرکتیشون برطرف بشه می بینیم که در بازه زمانی کوتاهی اختلالات رفتاریشون کم میشود.

هدف از کاردرمانی حسی-حرکتی
-بهبود مشکلات حسی-حرکتی و تقویت یکپارچگی حسی
-افزایش قدرت و تحمل عضلات
-افزایش مهارت های حرکتی درشت و ظریف
-تقویت مهارت های تعادلی و حفاظتی
-افزایش هماهنگی بین دو نیکره مغز و بین دو طرف بدن
-افزایش تقویت توجه و تمرکز،حافظه،یادگیری،حل مسئله
– تعدیل مشکلات کلامی و گفتاری(تاخیر در صحبت کردن،جمله سازی و لکنت)
-افزایش هماهنگی چشم و اندام ها(هماهنگی بین چشم و دست یا چشم و پا)
– بهبود مهارت برنامه ریزی حرکتی و حافظه کاری
– تقویت مهارت های روزمره زندگی (غذا خوردن،لباس پوشیدن،دستشویی رفتن و…).
-شناخت و درک بهتر اندام ها
– استفاده موثر از اندام ها
-تقویت مهارت های ارتباطی و گفتاری
– تقویت مهارت های ارتباطی موثر با همسالان
– کاهش رفتارهای خودازاری
-تقویت تشخیص و تمیز محرک های حسی از همدیگر
نشانه های اختلالات پردازش حسی در کودکان
-حواس پرتی
-با صدای بلند صحبت می کنند.
-وقتی که کسی انها را صدا می کند واکنش مناسب نشان نمی دهند.
-دست و پا چلفتی و رفتار نا مناسب بروز می دهد.
– اتیکت لباس هایش را دوست ندارد.
-بعضی لباس ها رو زبر خشن حس می کنند و نمی پوشمد.
– از شکل و ظاهر بعضی از غذاها متنفرند.
– افراد دیگر را محکم در اغوش می گیرند یا حساسیت زیاد به لمس شدن دارند.
– به سختی در صف پشت سر کسی می ایستند،انتظار را دوست ندارند.
-به فعالیت های گروهی خیلی تمایلی ندارد.

در کلینیک غنای تاب اوری کاردرمانی حسی – حرکتی با بهره گیری ار بهنرین و به روزترین تجهیزات برای درمان مشکلات کودکان انجام میشود.تشخیص زودهنگام و برنامه درمانی متناسب با علائم کودک خیلی حائز اهمیت است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

رزرو نوبت برای خدمات کاردرمانی حسی حرکتی

امروزه، ما یک مرکز مشاوره غیرانتفاعی و مکانی برای آموزش همچنین داریم. تیم ما از تراپیست‌های پیش لایسانس تشکیل شده است که تحت نظر حرفه‌ای‌های دارای مجوز، مشاوره ارائه می‌دهند.

0933-7909177

فیلتر قیمت
فیلتر قیمت - slider
20,000تومان5,200,000تومان